Dansk bøying

Det er kjempeenkelt å bruke det danske redskapet for verbbøyning. Start med å skrive et dansk verb i infinitiv i søkefeltet, klikk på "bøy" og resultatene vises med engang.

Klikk her om du ser etter ##norsk-engelsk# ordbok

Finn ut hva de mest brukte verbene er i dansk.

Det er mulig å bruke bokstavene nedenfor istedenfor søkefeltet for danske verb. Klikk på en bokstav og du vil se alle danske verb som starter med denne bokstaven. Hvis du klikker på et av verbene, blir du sendt til en side om dette danske verbet inkludert alle tidene.

Å bøye et verb vil si at man endrer verbet avhengig av tid, person og antall. Det høres muligens veldig vanskelig ut i starten, men dette et faktisk noe du bruker enten du er klar over det eller ikke. Vil du bruke minst mulig tid på å pugge verbbøyninger? Da er dansk det perfekte språket for deg! I de fleste skandinaviske språkene er verbbøyning kjempelett, ofte uendret i alle pronomensformene. Dansk er intet unntak og danske verb er veldig enkle å lære. Et raskt innblikk i bab.las redskap for verbbøyning vil hjelpe deg med å få stålkontroll på dansk bøyning av verb. Ønsker du å friske opp dine kunnskaper eller lære mer? Vi anbefaler våre tallrike quiz# i og om ##dansk## på bab.las språkportal. Disse quizzene er morsomme å ta enten man har dansk som morsmål eller holder fortsatt på å lære språket. Vi har også mange bab.la #spill for å lære dansk, deriblant Hangman, Memory og Match it! De er perfekte for å lære dansk samtidig som man har det gøy. Du kan fokusere på danske verb, men du kommer også til å lære flere andre ord. I tillegg, kan du utforske verbbøyningstabeller i andre språk enn dansk om det er disse som er din prioritet akkurat nå.