Bo i Tyskland

Enkle grep til å fortyske livet ditt

Tyskland har kommet langt siden sin traumatiske fortid og er i dag en global økonomisk og politisk aktør, med rikt mangfold og åpen for andre kulturer. Det er ganske enkelt å integrere seg i Tyskland ettersom flesteparten av befolkningen snakker utmerket engelsk. Det settes dog pris på forsøk på å snakke tysk. Fra geografisk perspektiv er Tysland godt plassert, med god infrastuktur, og er omringet av en rekke andre europeiske nasjoner, noe som gjør reising enkelt. Utover det å være organiserte og effektive, er tyskere imøtekommende mennesker som vil strekke seg langt for å hjelpe innflyttere som søker råd. Du vil derfor føle deg som hjemme i Tyskland.

Bo i Tyskland

Tyskland er en av de mest populære destinasjonene for innflyttere per dags dato. For de fleste skyldes det jobb. Det tyske arbeidsmarkedet er stort og fullt av muligheter, og det etterspør kvalifisert arbeidskraft med gode språkkunnskaper innen alle sektorer. Tysk er blitt det ledende språket i EU, i tillegg til å være språket til mange store multinasjonale selskaper. Faktisk er tysk en av hovedgrunnene til at stadig flere folk søker seg til poetenes og filosofenes land hvert år. Goethes språk er vanskelig, og det å bli flytende i språket tar både tid og krefter. Det er dog veldig viktig å ha et brukbart nivå av lokalspråket for å integrere seg godt i den nye kulturen, enten det er i Tyskland eller et annet land.

Tyskland og det tyske språk

Det finnes mange muligheter for å lære et språk som tysk. Det mest vanlige er å delta på kveldskurs, noe som kan fungere greit ved siden av jobb eller studier. På bab.la kan du finne informasjon om de ulike stedene der du kan lære tysk, ikke for å nevne online ressursene som er tilgjenglige for deg for å lære på egenhånd: utenom vår tysk ordbok. som finnes for mange språk, tilbyr bab.la språk quiz, spill og bøyningverktøy, bare for å nevne noen. I tillegg, hvis du ikke har så mye tid, finnes det en rekke andre mindre konvensjonelle, men mer sosiale måter å lære språket på. Enhver multikulturell by tilbyr tallrike muligheter for de internasjonale for å samles, mingle og utveksle erfaringer. Hvorfor ikke snakke fremmedspråk. Å møte nye mennesker og få venner er en del av integreringsprosessen i en ny kultur og er en av de beste og raskeste måtene å lære lokalspråket på. Oppdag de mest spennende eventene i din by og utforsk de viktigste stedene og bli venn med innflyttere og lokale. Å lære tysk er nå innenfor alles rekkevidde.

Jobber i Tyskland: et marked preget av konkurranse, men fult av muligheter

Om målet ditt er å finne deg jobb i Tyskland må du være klar over at kun engelsk ikke vil være nok. Mesteparten av den tyske befolkningen snakker ganske bra engelsk, spesielt de unge. Om morsmålet ditt er annet enn engelsk eller du snakker flere språk vil det fort bli en ressurs for deg. Om du snakker godt tysk i tillegg vil dine sjanser for jobb øke betraktelig. Å lære lokalspråket er essensielt for å lykkes på det tyske jobbmarkedet. I tillegg til det er flere ting å ta i betraktning når du skal søke jobe i Tyskland. For eksempel er det tyske arbeidsmarkedet kjennetegnet av høy jobbsikkerhet, stabilitet og relativ fleksibilitet. Det er også kjent for å være veldig krevende med hensyn på kvalifikasjoner og spesialisering. Landets fort voksende økonomi tiltrekker mange høyt kvalifiserte mennesker fra hele verden. Jobbmarkedet fortsetter å vokse med uendelige muligheter for mennesker med all mulige bakgrunner, dog er det noen sektorer der etterspørselen etter arbeidskraft er høyere enn i andre. Blant Tysklands ledende industrier er det bilindustrien som står ut, i tillegg til kjemi og farmasi industrien, stålproduksjon og helsesektoren. Alle tyske regionene har ganske høye ansettelsestall og danner en solid trend. Noen områder har ekstra stort behov for kvalifisert arbeidskraft. De sørlige regionene Bayern og Baden-Württemberg er på toppen av listen av ansettelse. Berlin, hovedstaden og den største byen, er det administrative sentret i landet og etterspør hovedsakelig tjenesteyting. I tillegg er det blitt en hub for start-ups de siste årene. Hamburg er den neste største byen etter Berlin og leder i detaljhandel og skipsbygging. Frankfurt er landets finanssentrum og de sørlige regionene Bayen og Baden-Württemberg leder produksjon og bilindustrien.

Informasjon om å leve i Tyskland, poetenes og filosofenes land

Den høye levestandarden i Tyskland bidrar i stor grad til den økende strømmen av tilflyttinger til landet. Tyskland leder internasjonele undersøkelser for levestandard, økonomisk sikkerhet, forutsigbare jobbetingelser, lønnsutvkling og karrierefremgang. Tyskland er også kjent for sine byråkratiske rutiner som i stor grad bidrar til juridisk sikkerhet landet. Før du flytter til Tyskland burde du absolutt ta en titt på vår blogg for oppdatert informasjon om poetenes og filosofenes land.