Norsk-engelsk ordbok

Skriv ordet du vil oversette i søkefeltet for å se resultater i den norsk-engelske ordboken. Søket viser blant annet synonymer for norsk og engelske ord. Forskjellige seksjoner markerer oversettelser, synonymer, eksempelsetninger samt innlegg i forum. Du kan også slå opp ord på engelsk i den norsk-engelske ordboken, ettersom ordboken søker begge veier. Du kan også søke i en av våre andre online ordbøker eller bruke drop-down-menyen for å se andre språk.

Alfabetisk søk i norsk-engelsk ordbok

Kanskje du ikke husker eksakt stavemåte av et norsk ord? Ved å bruke bokstavene nedenfor kan du bla igjennom norske ord som begynner på ønsket bokstav. Når du velger et ord i listen vil du bli omdirigert til resultater i den norsk-engelske ordboken.

Listen nedenfor viser deg de seneste bidragene til norsk-engelsk ordbok som andre brukere har opprettet. Ved å klikke 'godkjenn', er du med på avgjørelser knyttet til utvidelse av ordboken. Dersom du mener en engelsk oversettelse er feil kan du foreslå fjerning eller forbedringer.

Ved å bli med i bab.la kan du være med på å gjøre den norsk-engelske ordboken enda bedre og nå vårt mål om å bli den største online ordboken i verden. Brukere som deg er grunnen til at ordboken vokser seg større og holder seg oppdatert. Ved å legge til nye ord, uttrykk, regionale ord eller fagord på norsk og engelsk kan du gjøre ordboken mer nyttig for alle. En norsk-engelsk oversettelse kan variere avhengig av hvilken kontekst ordet brukes i. På grunn av dette inkluderer vi ofte flere engelske oversettelser av et norsk ord i ordboken, samt eksempler for bruk av ordet. Når en bruker foreslår ord til norsk-engelsk ordbok, må andre brukere godkjenne oversettelsen før ordet legges til i ordboken på permanent basis. Inntil ordet oppnår godkjennelse, vil det dukke opp i søkeresultat, men merket som ikke verifisert ord.
Registrer deg som bruker idag og samle poeng hver gang du legger til nye engelske oversettelser eller godkjenner oversettelser av norske ord. Med dine poeng havner du på vår internasjonale ranking, der du finner aktive brukere som også deler av sin kunnskap i det norsk-engelsk språkforumet. I forumet kan du både stille og besvare spørsmål om språk, oversettelse, syntaks og grammatikk. Bli med!

Lær språk med norsk-engelsk ordbok

Lurer du på hvorfor du bør lære et andre eller tredje språk? Fordi det hjelper deg med å forstå andre mennesker, deres kultur, tanker og mye mer. Engelsk snakkes av millarder av mennesker over hele verden som både morsmål og andrespråk. Når du er i utlandet på enten ferie eller reise med jobben, er det meget stor sannsynlighet for at du får bruk for engelskkunnskapene dine. Norsk er et nordisk germansk språk og snakkes hovedsakelig i det skandinaviske landet, Norge. Norsk snakkes av en liten gruppe mennesker, men ligner på både svensk og dansk, slik at ved å lære norsk kan du fint kommunisere med skandinavere. Trenger du flere grunner til å lære engelsk eller norsk?

Når du vil å lære et nytt språk kan bab.la ordbøker gi deg muligheter og inspirasjon du ikke forventet deg. I tillegg til at du finner norske og engelske oversettelser, finner du andre nyttige verktøy som hjelper deg når du studerer nye språk. Bab.la ordbøker hjelper deg på veien mot dine mål som flytende bruker av et nytt fremmedspråk ved å utvide din horisont både kulturelt og språklig. Bli en del av vårt online community og lær nye ord, fraser og kommunikasjonsteknikker på enten norsk eller engelsk. Vår visjon: ta del i å skape verdens største online språkportal.

Men hvordan starter man egentlig med et nytt språk? Det er vanlig å starte med å ta et språkkurs i ditt hjemland eller i et land der språket du vil lære snakkes. En ordbok bør være din beste venn i læringen. Bab.la ordbøker kan hjelpe deg på din reise mot å lære det nye språket. Når du gjør lekser eller oppgaver knyttet til språk, kan du bruke våre Spill og Quiz for å lære nye ord på en morsom og effektiv måte. Du kan også benytte vårt verktøy for bøying av verb og være verbtabeller når du vil pugge verb og bøying på det nye språket. Enten du skal lære norsk eller engelsk, kan det være utfordrende å lære korrekt uttale, setningsstruktur, bruk av fremmedord og idiomer. Derfor guider den norsk-engelske ordboken deg gjennom språkene enten du vil lære norsk eller engelsk.

Visste du at noen lærer nye ord raskere når de ser ordet skrevet ned. Flere påstår også at den beste måten å lære et nytt språk på er å omgi seg med språket, altså ved å bo i et land der språket du lærer snakkes. Uansett språk, synes nybegynnere ofte at det å se stavelsen av nye ord og tilhørende artikkel og preposisjon hjelper for å kunne kategorisere ordene riktig eller sette sammen setninger. Dette er grunnen til at ordbøker kan være en fantastisk ressurs for å lære språk. I den norske-engelske ordboken finner du flere muligheter til å forbedre din norske og engelske språkkunnskap. Både norsk og engelsk er germanske språk; norsk er et europeisk språk snakket i Norge, mens engelsk er et globalt språk og snakkes offisielt i 54 land. Den engelsk-norske ordboken, inneholder akkurat som bab.la’s andre ordbøker, tusenvis av oversettelser for vanlige ord, spesielle faguttrykk, ord på dialekt og andre begreper. Er du norsk og vil lære bedre engelsk, eller du har engelsk som morsmål og ønsker å lære norsk? Uansett tilfelle finner du svar på mange av dine spørsmål i den norsk-engelske ordboken og språkportalen, bab.la.