Internships i utlandet

Din inngangsbillett til internasjonal karriere

Antallet mennesker som velger å ta et internship i utlandet øker stadig i dag, og det er ikke så rart! Internasjonal erfaring er viktig for å lykkes med karrieren sin. Et enkelt steg mot det er å ta et intership i utlandet, for eksempel i Tyskland. I tillegg er det en spennende opplevelse å jobbe utenlands med forskjellige normer og vaner i forhold til de du er vant til. Du kommer til å slå to fluer med ett smekk: i tillegg til å tilegne deg profesjonell kunnskap kommer du til å utvikle deg som person ved å tilpasse deg til nye omgivelser. Yay sosiale ferdigheter som du virkelig kommer til å trenge i ditt fremtidige arbeidsliv.

Tyskland: et land fullt av internship muligheter

Bab.las internship plattform passer ikke bare for internshipsøkere. Vi tilbyr også selskaper å poste internships i Tyskland for internasjonale søkere. Disse internshipene dekker alle sektorer og arbeidsoppgaver. Ser du etter en SEO spesialist?Eller etter noen som vil hjelpe til i din HR avdeling? Kanskje en business development intern? Hvis du er rekrutteringsansvarlig i et selskap er det bare å laste opp din annonse for å tiltrekke folk fra hele verden til ditt tyske selskap. Det er gratis å last opp annonse. Alt du trenger å gjøre er å kopiere den relevante informasjon i spesialfeltene og tilføye din logo om du ønsker det. Hvis du er en student eller nyutdannet som ser etter spennende jobbmuligheter i Tyskland kan du velge mellom humaniora, økonomi eller ingeniørjobber. Er du interessert i et internship hos en start-up eller foretrekker du heller en veletablert bedrift? I vår database kommer du til å finne noe for enhver smak. Studenter og nyutdannede får muligheten til utforske det tyske markedet og finne et internship som passer deres behov. Det er bare å sende mail til oss til internshipmarketplace [at] bab.la dersom du har noen spørsmål.

Insider tips om det tyske jobbmarkedet

Hvorfor velge et internship i Tyskland istedenfor et annet land? Arbeidsledigheten i Tyskland er mye lavere i forhold til mange andre land. Det er også gode arbeidsbetingelser. Noen selskaper tilbyr opp til 30 dager ferie hvert år og jobbene er lovbeskyttet i mange tilfeller. Noen industrier har til og med reduserte arbeidstider med bare 35 timer per uke. Internship i Tyskland er ofte betalt, avhengig av hvilken sektor man vil jobbe i. Ingeniørinternships pleier som regel å være betalte, det gjelder også økonomiinternships. Om du studerer humaniora er det høy sannsynlighet for at internshiper ditt vil være ubetalte. Ofte vil arbeidsgiver ordne et gratis sted å bo. Det finnes også en rekke selskaper som tilbyr andre frynsegoder. Spesielt hos start-ups vil du finne mange bedrifter som tilbyr gratis frukt og drikke, alt fra brus til kaffe og vann i tillegg til tilgodelapper for lunsj eller noe liknende. Arbeidsatmosfæren i tyske bedrifter pleier å være ganske rolig og veldig jobborientert i forhold til mange andre land. Skriv dine CV og søknadsbrev og start med å søke på internships i Tyskland!

Finn ditt internship i Tyskland

La oss høre historien til en ung person som allerede har vært gjennom en slik utfordring – flytte til Tyskland for å ta et internship. Denne erfaringen har beriket livet hans. Chris, 24, fra Newcastle i Storbritannia. “En av de mest givende tingene jeg noen gang har gjort er å ta mitt internship i utlandet. Jeg har studert flere forskjellige ting og kunne ikke bestemme meg for spesialisering. Så valgte jeg public relations og etter to semestre i London bestemte jeg meg for å dra til utlandet. Først var jeg usikker på hvilket land det skulle være og om jeg ville klare meg alene i et fremmed land med et nytt språk og alle disse aspektene. Det viste seg å gå veldig fint. Jeg søkte et internship i en tysk miljøbeskyttende organisasjon. Jeg hadde Skype intervju og jeg må ha vært ganske overbevisende siden de tilbød meg plassen. Jeg tok internshipet og fortsatte å studere i Tyskland. Nå studerer jeg og er ansvarlig for den engelske sosiale media kanalen i denne organisasjonen og oversetter deres innehold på websiden til engelsk. Jeg har utviklet så mange nyttige sosiale og profesjonelle egenskaper, frisket opp tysken min og har generelt hatt mange berikende opplevelser. Jeg ønsker ikke å overdrive, men jeg vil nok si at dette var blant de beste beslutningene jeg har tatt i livet mitt. Jeg kan anbefale å dra til utlandet til medstudenter eller unge arbeidstakere.» Om du synes at dette hørtes spennende ut, benytt deg av muligheten og se etter ditt internship i Tyskland. Om du er rekrutteringsansvarlig gjør ditt kontor internasjonalt og last opp et tilbud og få ung og motivert student fra utlandet.