Internships i utlandet

Din inngangsbillett til internasjonal karriere

Hos bab.la kan du finne en rekke internships i Frankrike. Mange bedrifter fra hele landet poster sine jobbanonser. Enten du er interessert i å tilbringe noen måneder i Marseille eller Lyon som en del av sommerinternship eller ønsker å nyte livet i Paris kommer du til å finne et passende tilbud på bab.las internship plattform. Alt du trenger å gjøre er å klikke på annonsene som virker interessante og sjekke om det er en god match. Om det er tilfellet, klikk på linken for å søke på selskapets hjemmeside eller ta direkte kontakt med rekrutteringsansvarlig.

Hvorfor ta et internship i Frankrike?

Lovgivningen for internships i Frankrike er et godt argument i seg selv for å flytte til landet. Siden juli 2014 har en intern samme rettigheter som en fulltidsansatt innen samme selskapet når det gjelder transport og matutgifter. Finner du internship i Paris for eksempel vil du få dekket 50% av dine reiseutgifter med Navigokort. Skal du spise lunsj kan du bruke bedriftens kantine eller få en tilgodelapp som er delvis dekket av arbeidsgiver, én per dag. Du kan bruke tilgodelappen i noen restauranter og supermarkeder, men husk at ikke alle godtar tilgodelappene. En annen fordel med internship i Frankrike er at du kommer til å få lønn fra dag én forutsatt at du kommer til å jobbe der i minst to måneder. Netto minimumslønn ligger på rundt 550 euro. Det finnes også timebasert lønn. Noen store bedrifter, spesielt i finanssektoren, pleier å være ganske generøse. Når det gjelder antall timer, er det lovbestemt at du ikke skal jobbe lenger enn din mentor, som regel mellom 35-39 timer per uke. Det er ikke mulig å ha internship innenfor samme bedrift lenger enn seks måneder. Alt ovenfor tyder på god beskyttelse av interns og generelt bedre arbeidsvilkår.

Innsikt i det franske jobbmarkedet

Du må være klar over at å se etter internship i Frankrike kommer til å bli en krevende oppgave. Du kommer til å konkurrere mot mange andre kandidater om plassen og alle har ulik bakgrunn og mål. For eksempel kommer det til å være studenter som tar friår eller de som studerer for tiden, nyutdannede som ønsker mer arbeidserfaring før den ordentlige jobbjakten eller folk som har returnert på skolebenken etter karriereveiledning. Internship (stages på fransk) er obligatorisk for de fleste franske studentene for å fullføre graden deres. På grunn av dagens situasjon på arbeidsmarkedet er det ganske mange nyutdannede som må inngå kompromisser og tar internships i håp om å få fulltidsjobb eller fast stilling i selskapet, eller i det minste å forbedre CV’en. HR mottar derfor store mengder av søknader og søknaden din må skille seg ut. Dersom du er usikker på hvilke setninger som passer best i CV’en og søknaden sjekk vår frasebok.

Opplev din franske drøm

Lyst til å ta en titt på Eiffeltårnet etter arbeidsdagen? Du får denne muligheten hvis du finner et internship i Paris! Selskaper i Paris er ute etter internasjonale søkere og legger daglig ut internshipannonser i alle bransjer. Så om du leter etter drømmeinternshipet i Paris, Lyon eller et annet sted i Frankrike, er dette stedet å lete. Uansett hvilken grad du har, kommer du til å finne et passende internship for deg!