Engelsk-norsk ordbok

Bruk søkefeltet til å lete etter engelsk-norske oversettelser. Ordet du vil oversette til engelsk blir slått opp i den elektroniske ordboken som blant annet viser grammatikk, synonymer og eksempelsetninger. Du kan også skrive ordet på norsk ettersom ordboken søker i begge ordlister simultant.

Søk alfabetisk i bab.las engelsk-norske ordbok

Er du usikker på stavemåten av ordet du leter etter? Ikke noe problem! Velg en bokstav for å få opp komplette lister med engelske ord på ønsket bokstav. Når du har funnet riktig ord, klikk på ordet, og du får opp resultater i den engelsk-norske ordboken.

Nedenfor ser du de seneste bidragene til engelsk-norsk ordbok opprettet av våre brukere. Du kan hjelpe med å gjøre ordboken bedre ved å stemme på de riktige engelsk-norske oversettelsene. Dersom du finner en feil, eller er uenig i et ord kan du foreslå endringer eller fjerning av enten det engelske eller norske ordet.

Ved å bli med i bab.la kan du være med på å gjøre den engelsk-norske ordboken enda bedre og nå vårt mål om å bli den største online ordboken i verden. Brukere som deg er grunnen til at ordboken vokser seg større og holder seg oppdatert. Ved å legge til nye oversettelser av ord og uttrykk, regionale ord og fagord, kan du gjøre engelsk-norsk ordbok mer innholdsrik. En engelsk-norsk oversettelse kan variere avhengig av konteksten ordet skal brukes i. På grunn av dette inkluderer vi ofte flere norske oversettelser av et engelsk ord. Når brukere legger til ord i den engelsk-norske ordboken, må andre brukere godkjenne oversettelsen før ordet legges til i våre ordlister på permanent basis. Inntil ordet oppnår godkjennelse, vil det likevel dukke opp i søkeresultater, men merket som et ikke verifisert ord.
Registrer deg som bruker idag og samle poeng hver gang du legger til nye norske oversettelser eller godkjenner norske oversettelser. Med dine poeng havner du automatisk på vår internasjonale ranking, der du finner andre aktive brukere som også deler sin kunnskap i det engelsk-norske språkforumet. I forumet kan du både stille og besvare spørsmål om språk, oversettelse, syntaks og grammatikk. Bli med!

Lær språk med engelsk-norsk ordbok

Når du vil å lære et nytt språk kan bab.la ordbøker gi deg muligheter og inspirasjon du ikke forventet deg. I tillegg til at du finner de norske og engelske oversettelsene du søker etter, finner du flere nyttige verktøy, som hjelper deg når du studerer et nytt språk. Bab.la ordbøker hjelper deg på veien mot dine mål som flytende bruker av et nytt fremmedspråk ved å utvide din horisont både kulturelt og språklig. Bli en del av vårt online community og lær nye ord, fraser og kommunikasjonsteknikker. Vår og våre brukeres visjon: ta del i å skape verdens største online språkportal

Men hvorfor skal du bruke tid på å lære et tredje språk? Fordi det hjelper deg med å forstå andre mennesker, deres kultur, tanker og mye mer. Norsk er et nordisk germansk språk og snakkes i det skandinaviske landet Norge. Norsk snakkes kun av en liten befolkningsgruppe og ligner på de andre skandinaviske språkene, svensk og dansk; derfor er norsk nyttig for deg som vil kommunisere med skandinavere. Engelsk, er på den andre siden et globalt språk som snakkes av, eller er førstespråket til, flere milliarder mennesker. Engelsk er også regnet som et businessspråk, og som det språket det er mest sannsynlig at flertallet kan kommunisere på i tillegg til sitt morsmål. Flere lærende har faktisk observert både norsk og engelsk som språk det er lett å uttale og studere. Trenger du flere grunner til å lære engelsk eller norsk?

Noen lærer nye ord raskere og bedre når de ser dem skrevet ned. Mange påstår også at den beste måten å lære et nytt språk på er å omgi seg med språket, altså ved å bo i et land der språket du lærer snakkes. Nybegynnere trenger ofte å se stavelsen av ord og tilhørende artikkel og preposisjon for å kunne kategorisere ord riktig og for å kunne sette sammen setningere. Dette er grunnen til at ordbøker kan være en fantastisk ressurs når du vil lære språk. I den engelsk-norske ordboken finner du flere muligheter til å forbedre dine norske og engelske språkkunnskap. Både engelsk og norsk er germanske språk; engelsk er et globalt språk og snakkes offisielt i 54 land, mens norsk er et europeisk språk snakket i Norge. Den engelsk-norske ordboken inneholder, akkurat som bab.la’s andre ordbøker, tusenvis av oversettelser for vanlige ord, spesielle faguttrykk, ord på dialekt og andre begreper. Er du norsk og vil lære bedre engelsk, eller du har engelsk som morsmål og ønsker å lære norsk? Uansett tilfelle finner du svar på mange av dine spørsmål i den engelsk norske ordboken og språkportalen av bab.la.

Men hvordan starter man egentlig med et nytt språk? Det er ganske vanlig å starte med å ta et språkkurs i ditt hjemland eller i et land der språket du lærer snakkes. En ordbok er din beste venn i læringen. Bab.la ordbøkene kan hjelpe deg underveis på din reise for å lære det nye språket. Når du gjør lekser eller oppgaver knyttet til språk, kan du bruke våre Spill og Quiz for å lære nye ord på en morsom og effektiv måte. Du kan også benytte vårt verktøy for bøying av verb og være tabeller tabeller når du vil lære hvordan man bøyer verb på det nye språket. Enten du skal lære norsk eller engelsk, kan det være utfordrende å uttale ord riktig, lære seg setningsstruktur og bruke fremmedord eller idiomer. Den engelsk-norske ordboken guider deg gjennom språkene enten du vil lære engelsk eller norsk.