Bo utenlands

Alt du trenger å vite om opphold i utlandet.

Vi kjenner godt til fordelene med å flytte til utlandet, spenningen ved å oppdage et helt nytt land og tallrike spennende opplevelser. Vi vet også at å bo i utlandet kan by på utfordringer i starten. Livet i utlandet kan være like spennende som tøft - derfor vil bab.la bidra til å gjøre integreringsprosessen enkel, rask og smertefri ved å dele personlige erfaringer med mange aspekter, deriblant tips om hvordan man skal finne seg en internasjonal jobb eller studier i utlandet.

Livet i utlandet, den ultimate guiden for å bli internasjonal

Å flytte til utlandet har mange fordeler. Det gir en boost til selvbildet, lærer å ta hensyn til andre kulturer og fordrer utviklingen av kommunikasjonsferdigheter. Med andre ord kan folk som flytter til utlandet oppleve en raskere personlig utvikling og har erfaring med hvordan det er å befinne seg utenfor sin komfortsone. Papirarbeid samt andre formaliteter knyttet til flytting kan være slitsomme for mange av dem som velger å flytte til utlandet, spesielt når alle skjemaene er på et annet språk. Nå til dags kan fraværet av nødvendig informasjon by på like mye problemer som det å ikke beherske et språk. Vi i bab.la forsøker å gi den nødvendige informasjonen slik at det blir lettere å bo i utlandet. Vi forsøker å hjelpe deg med å overvinne kommunikasjonsbarrieren. Du kan sjekke ut vårt utvalg av artikler som illustrerer hverdagslige situasjoner i et fremmed land. Du finner blant annet informasjon om hvordan man melder inn barn på skole, hvor man kan klippe seg eller hvilket arbeidsmiljø du kan forvente i ditt nye kontor i vertslandet.

Skal du flytte til utlandet? Få svar på dine spørsmål her

Det krever både tid og engasjement å finne jobb i utlandet. Det å ha relevant kunnskap om arbeidsmarkedet, og ikke minst arbeidsmiljøloven i vertslandet, kan forenkle søkingsprosessen. Relevant informasjon vil hjelpe deg med å sile ut de mest relevante stillingene for deg og dermed øke sjansen for å lykkes. Oppdag internasjonale stillinger på kjempekort tid med bab.la! Lær deg å skrive en god søknad eller CV i en rekke forskjellige språk. Bli kjent med de viktigste og mest brukte fraser før du skal på ditt første jobbintervju i ditt nye land. Bli kjent med arbeidsmarkedet i ditt nye land og få din drømmejobb som er relevant for din erfaring og utdanning.

De beste tipsene om å bo i utlandet

Studier i utlandet er noe alle millennials drømmer om. Det er også et viktig steg mot en god karierre i dagens stadig mer globaliserte samfunn. Utvekslingssemestre i utlandet åpner en helt ny verden for unge mennesker. De får muligheten til å utvide sitt horisont, få et mer åpent sinn og ikke minst, åpner dører til mange jobbmuligheter. Studier i utlandet eller til og med et internship i utlandet gir ofte muligheten til å lære et nytt språk. Senere i livet vil dette øke sjansene til en bra jobb i et internasjonalt selskap. Studer i utlandet og bli internasjonal med bab.la!

Flytte til utlandet: en drøm som blir sann

Takket være bab.la har det å flytte utenlands aldri vært enklere. Enten du har planer om å studere i utlandet og trenger å vite hvordan man skal registrere seg for emner på ditt nye universitet eller du ser etter jobber i utlandet, bab.la vil hjelpe deg med å oppnå dine mål. Du kommer ikke til å kjenne hjemmelengsel ettersom din nye destinasjon vil kjennes som ditt nye hjem. Mange websider kan gi deg guide til hvilken restaurant du skal spise på, hvor du skal lære lokalspråket eller hvor du kan leie bil. Imidlertid finnes det en rekke andre ting i hverdagen som man trenger svar på. Vårt flerkulturelle team har opplevd disse utfordringene mange ganger og har funnet ut hvordan vi kan hjelpe utflytterne med å finne seg godt til rette i sine nye hjem.

Direkte informasjon om å bo i utlandet

Studer utenlands eller finn internasjonale jobber med bab.la. Sett deg inn i all relevant informasjon før ditt utenlandseventyr. Enten du har planer om karriere i utlandet eller vil berike din CV med erfaring med læring, bab.la vil være til stor hjelp. Finn ut hvor og hvordan du kan lære lokalspråket, juridiske prosedyrene om du flytter til utlandet, få innblikk i samfunnet du vil leve i samt mange andre relevante ting om ditt nye hjem.