Verktøy

Bab.la tilbyr noen verktøy som gir deg muligheten til å skreddersy din webside eller gjøre din browser mer effektiv gjennom å legge til plugin i din webleser. Disse verktøyene er gratis og kan brukes etter eget ønske. Under ser du en oversikt over verktøyene vi tilbyr. Vi strever etter å alltid ha oppdaterte verktøy som er kompatible med de siste versjonene av dine weblesere.

Letet du etter bab.la-appene? Du får mer informasjon om disse gjennom å klikke her.

Ordbok-plugin for Chrome og Firefox

Browser-plugin gjør det mulig å slå opp ord direkte fra søkefeltet i browseren din (se det markerte området på screenshoten). Du søke etter ord fra en hvilken som helst hjemmeside (f.eks. Google), uten å måtte gå til bab.las hjemmeside.

Visse tjenester kan allerede være installert i din Webleser (f.eks. Google, Yahoo). Velg bab.la fra listen (f.eks. den tysk-engelske ordboken i skjermbildet), begynn å skrive et ord og trykk enter.
Webleserpluginet vil bli installert automatisk. Velg ønsket språkkombinasjon i listemenyen og klikk deretter "Installer".

  

Ordbokwidget til din personlige hjemmeside

Du kan legge til bab.las widget på din hjemmeside med direkte tilgang til ordboken. Dette er omtrent som å legge til en YouTube-video: Når du har valgt tilpasset widget fra drop-down-menyen nedenfor vil en kode genereres og vises. Kopier og integrer koden på din webside.

Når programmet er installert, kan alle som besøker nettstedet ditt søke etter oversettelser uten å forlate nettstedet. Widgeten vil vise de mest populære oversettelsene.
Du har tre alternativer for å tilpasse din widget. Med språkinnstillingene kan du velge hvilket språk widgeten vises på. I ordbokens drop-down-meny kan du velge om du vil at alle ordbøker skal være søkbare i din widget, eller om du foretrekker en bestemt ordliste. The størrelsesinnstillingen lar deg definere bredden og høyden av widgeten. Vær oppmerksom på at desto mindre widgeten er, vises færre oversettelser. Når du har valgt dine foretrukne innstillinger klikker du på 'generer kode' og den tilpassede koden vil vises.

Språk

Ordbok

Størrelse


Språkquiz-widget til din hjemmeside

Du kan legge til enhver språkquiz på din hjemmeside. Når du tilføyer en quiz, kan dine gjester ta quizen rett fra din hjemmeside uten å åpne et nytt vindu. Ved slutten av quizen vil de kunne se resultater akkurat som på bab.la.
Screenshotten viser en quiz-widget på en tysk personlig hjemmeside. Som du kan se, har brukeren adgang til samme informasjon som på bab.las hjemmeside.

Dersom du vil legge til en språkquiz på din hjemmeside kan du klikke på den ønskede quizen. I venstre kolonne finner du en en kode (se det markerte området på screenshotten). Kopier "integrer quiz"-koden til din HTML fil og lagre oppsettet. Vennligst legg merke til at vår widget har en bredde på 400 pixel.

Ordbok-toolbar til Firefox nettleser (Kompatibel med Firefox 24)

Toolbaren for Firefox gir deg muligheten til å slå opp direkte fra din nettleser ved at du først velger ønsket ordbok fra drop-down-menyen (se screenshot). Du kan søke fra enhver annen hjemmside, helt uten å gå til bab.la.

Klikk her for å tilføye Firefox toolbaren i din nettleser.
bab.la ordbok toolbar

Vil du heller ta en titt på våre språkapper, som er kompatible med iPhone, iPod Touch eller iPad? Gå til websiden for disse.